Днес продължават консултациите при президента Румен Радев преди държавният глава да връчи

...
Днес продължават консултациите при президента Румен Радев преди държавният глава да връчи
Коментари Харесай

Престрелки между Румен Радев и „Възраждане“ заради българския лев

Днес не престават консултациите при президента Румен Радев преди президентът да връчи първия мандат за сформиране на държавно управление.

Първата среща за деня е с представителите на партия „ Възраждане “.

Радев сподели при започване на срещата: „ Вие се позиционирахте като съпротива, обществото ни е наясно с рецензиите ви към властта, само че сега 49-ото Народно събрание се пробва да избере ново държавно управление “.

Предсрочни избори са наложителни , счита водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов и добави: „ Но сме скептични “. А президентът му изясни, че поведението и този метод на говорене е подобаващ за парламентарната естрада.

„ Винаги сме подготвени да предложим вид за ръководство и постоянно сме били подготвени със състав на държавно управление “, отговори водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадин на въпрос на президента Румен Радев.

„ Друг е въпросът дали тази формула ще срещне схващане от това Народно заседание, не – няма да срещне. Всички сме на ясно с това “, акцентира Костадинов.

„ Вие също имате виновност, че обстановката в страната е такава, тъй като предходната година беше погазен тежко поривът, желанието да има референдум за българския лев. Вие трябваше да застанете в позиция за отбрана на българския народ:, сподели той на Радев, а президентът му отговори: „ Абсолютно погрешно. Спрете със спекулациите “.

В 11:30 на съвещания на „ Дондуков “ 2 са поканени от Българска социалистическа партия. Лидерът на левицата към този момент съобщи, че е по-добре ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ да не се договорят за общо ръководство, а предварителните избори са по-добрият вид за страната.

Политическите съвещания на президента завършват в 14 часа, когато Румен Радев ще беседва с представителите на най-малката парламентарна група „ ИТН “.

novini.bg

 

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР